aparaty cyfrowe
 ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj °
Skup monet i militarii - stara moneta 5 rubli.
{+} moto giełda {+}

MACHINERY 1.2 - Polski program do efektów HDR

Forum: / Fotografia cyfrowa 2010 / MACHINERY 1.2 - Polski program do efektów HDR
Autor Wiadomość
MMM

Posted: 26 Sty 2010 11:41:11



Pojawiła się nowa wersja 1.2 na stronie projektu.
www.marekduda.pl/machinery

Zapraszam serdecznie




Wooyek

Posted: 27 Sty 2010 14:23:37



Jest pewna różnica między _stopką_ zawierającą link
do kodu który publikuję za darmo, a _postem_ zachęcającym
do kupowania moich produktów.

Chyba widzisz to, co chcesz widzieć. Autor wątku nigdzie przecież nie
zachęca w swoim poście do kupowania czegokolwiek. Jest tylko *informacja* o
nowej wersji i link do strony, która też nie zmusza Cię do kupowania
czegokolwiek - jest bardzo funkcjonalna wersja demo i jest instrukcja
obsługi programu, którą można potraktować jako małego tutoriala do HDR
ogólnie.

Więc nie przesadzaj, bo w przeciwieństwie do autora wątku, który wysłał
jednego posta, zaśmieciłeś już grupę pięcioma swoimi, które dużo mniej
wnoszą...



jar.sem

Posted: 27 Sty 2010 10:10:52




Pojawiła się nowa wersja 1.2 na stronie projektu.
www.marekduda.pl/machinery
Nie no, też się cieszę że Ci się udało zebrać w sobie i coś napisać.
Ale to jeszcze nie powód, żeby się cieszyć z komercyjnego spamu na
grupie...

Napisz cos podobnego, bedziesz mogl spamowac.

Uwazam, ze jak najbardziej jest tu miejsce na taka reklame -
nalezy popierac polskie oprogramowanie do obrobki fotografii.

To, ze nie cierpie HDRow nie ma znaczenia ;)

q

Tak jak mnie Kuby komentarze wkurzaja (czasami, czasami), tak z tym sie musze

zgodzic.
Bardzo cieszy, ze ktos z Polski umie, zrobil i pokazuje taki program.
I chwala mu za to.
Ament :)




XX YY

Posted: 27 Sty 2010 10:41:12



Pojawiła się nowa wersja 1.2 na stronie projektu.www.marekduda.pl/machinery

Zapraszam serdecznie

interesuje mnie

niestety naciskam link i .. not found.
na czym polegaja roznice w stosunku do wersji poprzedniej ?

XXX




Wooyek

Posted: 27 Sty 2010 10:18:39



Pojawiła się nowa wersja 1.2 na stronie projektu.
www.marekduda.pl/machinery
Nie no, też się cieszę że Ci się udało zebrać w sobie i coś napisać.
Ale to jeszcze nie powód, żeby się cieszyć z komercyjnego spamu na
grupie...

Napisz cos podobnego, bedziesz mogl spamowac.

Uwazam, ze jak najbardziej jest tu miejsce na taka reklame -
nalezy popierac polskie oprogramowanie do obrobki fotografii.

Też tak sądzę. Program jest naprawdę fajny, do amatorskich zabaw z HDR dużo
przyjemniejszy od Photomatixa. Warto sprawdzić, bo demko całkiem sensowne
(cena pełnej wersji IMO też).



pmolski

Posted: 27 Sty 2010 11:49:04




niestety naciskam link i .. not found.
Przegladasz Grupe przez Google? Jezeli tak, to po nacisnieciu linku

Google wrzuca nas na strone
http://www.google.com/www.marekduda.pl/machinery.
Sam sie na to pare razy zlapalem.
pozdr
Piotr




MMM

Posted: 27 Sty 2010 14:03:42



Ja akurat nie cierpię traktowania klienta domyślnie jako złodzieja.
A tutaj niestety mamy do czynienia z restrykcyjną licencją
oraz paskudnymi zabezpieczeniami. To dla mnie dość by cofnąć kredyt
sympatii normalnie należny rodakom.

Co to znaczy "jak złodzieja"? Co to znaczy "paskudnymi
zabezpieczeniami"?
To co piszesz to dla mnie jakieś kompletne bzdury i zwykłe trollowanie.




Jakub Jewuła

Posted: 27 Sty 2010 09:48:50



Pojawiła się nowa wersja 1.2 na stronie projektu.
www.marekduda.pl/machinery
Nie no, też się cieszę że Ci się udało zebrać w sobie i coś napisać.

Ale to jeszcze nie powód, żeby się cieszyć z komercyjnego spamu na
grupie...

Napisz cos podobnego, bedziesz mogl spamowac.

Uwazam, ze jak najbardziej jest tu miejsce na taka reklame -
nalezy popierac polskie oprogramowanie do obrobki fotografii.

To, ze nie cierpie HDRow nie ma znaczenia ;)

q





Sebastian Nibisz

Posted: 27 Sty 2010 10:25:27



Nie no, też się cieszę że Ci się udało zebrać w sobie i coś napisać.
Ale to jeszcze nie powód, żeby się cieszyć z komercyjnego spamu na
grupie...

To co masz w stopce to też spam.
Zajmij się lepiej sesją.

Pozdrawiam,
- Bastek -





Sebastian Nibisz

Posted: 27 Sty 2010 13:52:12



Jest pewna różnica między _stopką_ zawierającą link
do kodu który publikuję za darmo, a _postem_ zachęcającym
do kupowania moich produktów.

Nie ma żadnej różnicy. Zachęcanie do przeczytania strony, czy pobrania
bezpłatnego produktu, to także reklama.
Czy i w jaki sposób ktoś na tym zarabia, nie powinno mieć tutaj żadnego
znaczenia.

Pozdrawiam,
- Bastek -





Sebastian Nibisz

Posted: 27 Sty 2010 14:10:17



Nie dostrzegasz różnicy między linkiem w stopce a zakładaniem wątku?
Cóż, nie dojdziemy chyba do porozumienia :/

Różnica jest zasadnicza.
Ktoś poleca swój produkt w jednym miejscu forum a Ty w każdej wiadomości.

Pozdrawiam,
- Bastek -





Polon

Posted: 28 Sty 2010 10:42:41



Nie dostrzegasz różnicy między linkiem w stopce a zakładaniem wątku?
Cóż, nie dojdziemy chyba do porozumienia :/

Pal gume lrem.

Polon





Jakub Jewuła

Posted: 28 Sty 2010 10:59:45



Nie dostrzegasz różnicy między linkiem w stopce a zakładaniem wątku?
Cóż, nie dojdziemy chyba do porozumienia :/
Pal gume lrem.

Polon

Z piskiem :)

q





JD

Posted: 28 Sty 2010 11:08:42




niestety naciskam link i .. not found.
Przegladasz Grupe przez Google? Jezeli tak, to po nacisnieciu linku

Google wrzuca nas na strone
http://www.google.com/www.marekduda.pl/machinery.

I tu wystarczy wykasowac "www.google.com/" i dac enter




MMM

Posted: 30 Sty 2010 10:03:56



 MMM nabazgrał:

Machinery robi automatyczną autoryzację, o nic nie trzeba prosić.
Aktualizacje są darmowe, wszystko jest opisane w licencji, nie ma
żadnych niespodzianek.

Jeszcze raz spytam: czy ta automatyczna autoryzacja wymaga kontaktu,
nawet niech będzie automatycznego, z serwerem sprzedawcy? Licencja
na to wskazuje, ale IIRC nie jest to napisane wprost...

Autoryzacja jest automatyczna, uruchamiasz program i wszystko dzieje
się samo, trwa może ze dwie sekundy, nawet nie zdążysz zauważyć więc
po co to bezsensowne bicie piany? Wszystko jest w licencji, jak się
komuś nie podoba i jej nie akceptuje to nie kupuje programu. Pozwól że
każdy sobie sam zdecyduje czy licencja mu się podoba czy nie....




MMM

Posted: 30 Sty 2010 13:39:55




Czy to stanie się samo, jeśli nie będę miał akurat dostępu do Internetu? ;)
Wygląda na to, że po prostu muszę uznać Twój post za odpowiedź twierdzącą.

W licencji jest wyraźnie napisane że do autoryzacji połączenie z
internetem jest WYMAGANE.
Więc zadawanie przez ciebie takich pytań jest kompletnie bez sensu i
jest tylko zwykłym trollowaniem.

Biciem piany nazywasz prośbę o wyjaśnienie zapisu licencji?
Tu nie ma czego wyjaśniać, wszystko jest napisane prostym językiem,

zrozumiałym dla 10-latka.

Ależ ja nikomu niczego nie zabraniam. Ja tylko staram się poznać Twój
model biznesowy, w tym to czego nie ma wprost w licencji, wraz z reakcjami
klientów.
To są tylko twoje kompletnie nieuzasadnione domysły, nie poparte

absolutnie ŻADNYMI ARGUMENTAMI, które miałyby odzwierciedlenie w
faktach.
Wymyśliłeś sobie jakiś "model biznesowy", "reakcje klientów" i inne
głupstwa, a fakty są takie że przy aktualizacji NIKT ZA NIC NIE MUSIAŁ
ZAPŁACIĆ, a o konieczności autoryzacji (która wymaga połączenia)
informuje komunikat wyświetlany przez starsze wersje programu i jest
to również napisane w licencji uzytkownika.

Pozdrawiam i życzę efektów w pracy z programem zamiast bicia piany i
trollowania na forum.
Marek




MMM

Posted: 30 Sty 2010 14:40:09



a fakty s takie e przy aktualizacji NIKT ZA NIC NIE MUSIA
ZAP ACI

Ale ja nidzie ani przez chwile niczego takiego nie sugerowa em. Ba, nawet
nie podejrzewa em Ci o takie praktyki...


Pisząc: "Ja tylko staram się poznać Twój model biznesowy, w tym to
czego nie ma wprost w licencji", używasz sformułowania które
niesłusznie sugeruje że coś jest ukryte, napisane "nie wprost" po to,
żeby użytkownik nieświadomie zgodził się na coś dla siebie
niekorzystnego. Zadajesz pytanie o rzeczy oczywiste, wyraźnie napisane
w licencji np. o konieczność połączenia, tylko po to żeby je
podkreślić tutaj na forum.
Twoje posty od samego początku są wyraźnie złośliwe i nacechowane
chęcią zrobienia złego wrażenia w okół programu, ponieważ nie
spodobało ci się że informacja o nowej wersji została umieszczona na
grupie i uważasz ją za spam.

Naprawdę mam ciekawsze rzeczy do robienia niż wdawanie się w jałowe
przepychanki i trollowe dyskusje. EOT.




Jakub Jewuła

Posted: 1 Lut 2010 09:54:42



...
Tym programem, co go jeszcze nie wydałeś na OS X? :P

Lyknij tabletke.

q





Wooyek

Posted: 18 Lut 2010 13:18:52



Pojawiła się nowa wersja 1.2 na stronie projektu.
www.marekduda.pl/machinery

Czemu przy próbie uruchomienia dema wyrzuca mi komunikat z adresem strony
www projektu (program nie uruchamia się)?



Twoja wypowiedź

Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  Insert URL  Email Link  Wyłącz BB code


Zanim wyślesz jakąś wiadomość z polskimi znakami, upewnij się czy kodowanie znaków w twojej przeglądarce to ISO-8859-2
 » Login  » Hasło 
 

Aparaty cyfrowe - cyfrówki, w ostatnich latach szturmem podbiły nasze strzechy. W zalewie modeli, nowych technologii i oznaczeń, jak ciężko wybrać wymarzony aparat, wie nie jeden. Dyskusja o aparatach, jakie wybrać a z jakich zrezygnować. Co zrobić by zdjęcia można było nazwać perełkami, co zrobić gdy coś nie wychodzi a powinno..
Na te inne pytania na pewno znajdziesz tutaj odpowiedź, wystarczy poszukać...

Czas ładowania strony (sek.): 0.380
miniBB.net © 2001-2010 |Polityka Prywatności
°infobi °multilan °virtuti militari °ogłoszenia °dzierżoniowski webarticles

Online: Odwiedzający - 1
+ - 0
Najwięcej odwiedzających: 16 [30 Paź 2009 14:29:15]
Odwiedzający - 16 / + - 0


  skoda Maszyny szwalnicze radio DMOZ Sklep Jeżdziecki zakład pogrzebowy darmowy hosting meksyk meble pokojowe projektowanie wnętrz