![]() |
|
| ° Forum ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
|
Skup monet i militarii - stara moneta 5 rubli. {+} moto giełda {+} ogłoszenia - motocykle {+} Vito - samochody dostawcze {+} wyciągarki {+} |
| Forum: / Archiwum - cyfrowe 2002 / Czy warto to kupic? |
| Autor | Wiadomość |
| Unec
|
Posted: 30 Cze 2002 08:47:58 Witam. Jestem laikiem w kwestii aparatow cyfrowych a mam pewien problem. Mam okazje kupic nowy na gwarancji aparat cyfrowy HP Photosmart 715 za ok 1500 zl. Pytam was czy warto taki aparat kupic czy lepiej nabyc cos innego w podobnej cenie. Pozdrawiam SEBek |
| Wojtek.W
|
Posted: 30 Cze 2002 20:14:00 Wiec tak, ergonomia i obsluga na 5 Jakosc obrazow 4+ Minusy: -brak nastaw manalnych ( co wyklucza mozliwosc robienia zdjec nocnych, sportowych itp.) - nie najlepsza lampa Moja rada: uciekaj od Hp , za ta cene mozesz miec Canona A40 ( mimo ze ma 2 mpix to jest o klase lepszy pod wzgledem ustawien manualnych) |
| dziadzio
|
Posted: 17 Paź 2005 21:37:23 witam czy warto kupic takie nakladki: http://allegro.pl/show_item.php?item=67654727 czy lepiej juz doinwestowac w obiektyw makro? pozdrawiam dziadek |
| Osiak
|
Posted: 17 Paź 2005 22:48:55 witam
czy warto kupic takie nakladki: http://allegro.pl/show_item.php?item=67654727 czy lepiej juz doinwestowac w obiektyw makro? Popatrz na watek z 19 wrzesnia temat: Makro? tam o tym wlasnie bylo. pozdrowienia Osiak |
| dziadzio
|
Posted: 18 Paź 2005 09:01:48 - konwertery makro, z?o?one z dwu grup soczewek, na przyk?ad
te: http://allegro.pl/show_item.php?item=67657617 hej dzieki za odpowiedz ten konwerter wydaje sie byc interesujacy w chwili obecnej potrzebuje do 350d z kitowym obiektywem jeszcze sie rozejrze, ale ten konwerter wydaje sie byc ciekawy pozdrawiam dziadek |
| Gotfryd Smolik news
|
Posted: 18 Paź 2005 09:32:26 - konwertery makro, z?o?one z dwu grup soczewek, na przyk?ad
te: http://allegro.pl/show_item.php?item=67657617 ten konwerter wydaje sie byc interesujacy ...powiem ?e mi si? te? podoba. Dosta?em zreszt? u?ywany U mnie skala odwzorowania ro?nie troch? ponad 2x (z kadru <5 cm do ok. 2,2 cm szeroko?ci), na jako?? nie narzekam - ale uprzedzam ?e mam hybryd? :) pozdrowienia, Gotfryd (KM A200) |
| Andrzej Popowski
|
Posted: 18 Paź 2005 11:08:20 http://allegro.pl/show_item.php?item=66785269
...przy czym ja NIE r?cz? ?e to s? lepsze soczewki ni? wyszukane przez ciebie - zada?em tylko allegro pytanie o "achromat*" ! Przy czym sprzedawca tak t?umaczy s?owo "achromatyczny": "s? achromatyczne czyli bezbarwne, nie zabarwione; o uk?adzie optycznym: nie daj?cym rozszczepienia na barwy widmowe" Mo?liwe, ?e soczewka spe?nia tylko jeden z dwóch wariantów definicji :-)) |
| Marek Wyszomirski
|
Posted: 18 Paź 2005 11:38:08 [...]
http://allegro.pl/show_item.php?item=66785269 ...przy czym ja NIE r?cz? ?e to s? lepsze soczewki ni? wyszukane przez ciebie - zada?em tylko allegro pytanie o "achromat*" ! Przy czym sprzedawca tak t?umaczy s?owo "achromatyczny": "s? achromatyczne czyli bezbarwne, nie zabarwione; o uk?adzie optycznym: nie daj?cym rozszczepienia na barwy widmowe" Mo?liwe, ?e soczewka spe?nia tylko jeden z dwóch wariantów definicji :-)) [...] Pierwszy czlon definicji zapewne spelnia - w koncu nawet denka od wielu butelek go spelniaja:-). Co do faktycznej achromatycznosci tych soczewek - bardzo w nia watpie. |
| Marcin
|
Posted: 18 Paź 2005 14:09:49 nie lepiej cos takiego ? http://tinyurl.com/bg58p albo od razu caly zestaw: http://tinyurl.com/79tso M. |
| robot
|
Posted: 30 Maj 2008 12:37:58 http://tinyurl.com/3gzekt To jest prawdopodobnie z hong kongu. Mozna to kupowac, czy to jakas sciema-podroba? (gwarancji moge nie miec) |
| TigerStyle
|
Posted: 30 Maj 2008 16:04:58 http://tinyurl.com/3gzekt
To jest prawdopodobnie z hong kongu. Mozna to kupowac, czy to jakas sciema-podroba? (gwarancji moge nie miec) -- pozdrawiam Napisane, ?e jest w UK, wi?c chyba ju? nie HongKong. |
| lady mutant
|
Posted: 1 Cze 2008 09:04:54 http://tinyurl.com/3gzekt
Napisane, ?e jest w UK, wi?c chyba ju? nie HongKong.
zwracam uwag? na _tylko_ 98% pozytywów 30 negów w ostatnim m-cu. To nie jest ma?o... Kiedy? sobie popatrzy?am na innego tego typu sprzedawc?: http://myworld.ebay.pl/digigood i zdarza?o mu wielokrotnie si? wysy?a? niekoniecznie z UK mimo ?e niby UK-based. Ale ten wydaje si? ?e jest OK. Narzekania g?ównie na ba?agan ale to ró?nie bywa niektórzy wstawiaj? nega a zapomnieli zap?aci? itp... Mo?na si? dokopa? za to te negi i wtedy si? zdecydowa?... --lm |
|
Aparaty cyfrowe - cyfrówki, w ostatnich latach szturmem podbiły nasze strzechy. W zalewie modeli, nowych technologii i oznaczeń, jak ciężko wybrać wymarzony aparat, wie nie jeden.
Dyskusja o aparatach, jakie wybrać a z jakich zrezygnować. Co zrobić by zdjęcia można było nazwać perełkami, co zrobić gdy coś nie wychodzi a powinno..
Na te inne pytania na pewno znajdziesz tutaj odpowiedź, wystarczy poszukać... Czas ładowania strony (sek.): 0.407 miniBB.net © 2001-2008 |Polityka Prywatności °infobi °multilan °virtuti militari °ogłoszenia °dzierżoniowski
|